Running
Korting op de gehele hardloopkleding collectie!
1 stuks 25%
2 stuks 30%
3 stuks 35%
Alles op het rek 50%
Schoenen
Vrouwenkleding
Mannenkleding
accessoires
Bob van der Heijden Sport running
Bob van der Heijden Sport is zeer gespecialiseerd op het gebied van running (de hardloopsport). Zo zijn wij de grootste specialist in loopschoenen met een breed assortiment aan modellen op voorraad.
Merken
Schoenen: Adidas, Brooks, Mizuno, Asics, Nike, Saucony en diverse merken spikes
Sporthorloges en hartslagmeters: Polar, Timex en Nike
Sportondergoed: Craft, Falke, Newline, Odlo, Under Armour
Sport BH: Champion, Berlei/ shock absorber en Panache
Compressiekousen: Herzog en Cep
sportvoeding: Sis en Born
`tevens verzorgen we de kleding en opdrukken voor loop en bedrijfs evenementen. Graag nodigen wij u uit om een vrijblijvende afspraak te maken, en de mogelijkheden met ons te bespreken ‘
Het personeel van Bob van der Heijden Sport weet als geen ander hoe belangrijk het kopen van een goede, bij de voet passende, loopschoen is. Om hierbij te adviseren, is een gedegen kennis vereist. De medewerkers van Bob van der Heijden bezitten deze kennis en vertellen u daar graag meer over. Op deze site geven we u alvast wat uitleg.
Geen voet hetzelfde
Een schoen die niet voor u de juiste stabiliteit en/of schokdemping heeft, kan leiden tot diverse overbelastingsblessures. Uiteraard wil men dat zoveel mogelijk voorkomen. De afwikkeling van de voet en de pasvorm van de schoen spelen hierbij een belangrijke rol. Hardlopers kunnen onderverdeeld worden in lopers die een normale afwikkeling, overpronatie of supinatie van de voet hebben.
Normale afwikkeling
Bij het landen op het hielbeen wordt in eerste instantie de buitenzijde belast. Na dit contact maakt de voet een naar binnen kantelende beweging. Dit wordt pronatie genoemd. Deze beweging loopt door totdat het uiterste teenkootje contact maakt met de onderlaag. De naar binnen kantelende beweging (pronatie) wordt geremd door een aantal spieren aan het scheenbeen. Hebt u een normaal pronerende voetafwikkeling, dan kiest u voor een neutrale schoen.
Overpronatie
Bij overpronatie wordt de naar binnen kantelende beweging te weinig geremd, of staat uw voet van nature naar binnengekanteld. Om ervoor te zorgen dat uw voet de juiste afwikkeling maakt, wordt er in antipronatie-schoenen gebruik gemaakt van materiaal dat aan de binnenzijde van de tussenzool harder is ten opzichte van de buitenzijde.
Supinatie
Bij supinatie wordt de voet tijdens de afwikkeling teveel naar buiten gekanteld. Het is dus het tegenovergestelde van overpronatie. Het advies is een neutrale schoen hiervoor te nemen.
Pasvorm
De juiste pasvorm van een schoen is erg belangrijk. Daarbij spelen veel elementen van een schoen een rol.
Vetersluiting
Vetersluiting vertelt ons iets over de pasvorm. Zijn de veters te veel aangetrokken dan is de schoen te breed. Een juiste pasvorm, vooral in de breedte, is van groot belang om de voet in de schoen te stabiliseren.
Hielkap
Noodzakelijk is om ervoor te zorgen, dat de hiel maximaal gefixeerd wordt door de hielkap. Er mag geen ruimte zijn voor een vinger tussen de zijkanten van de hielkap en de hiel, als u in een schoen met losse veters staat.
Stabiliteit
Een wat zwaardere loper doet er verstandig aan om een schoen te kiezen die in grote mate aan uw voet stabiliteit geeft.
Lengtemaat
Een ½ centimeter ruimte tussen het einde van de schoen en de langste teen is een goed uitgangspunt.
Breedtemaat
Het bovenmateriaal moet goed om de voet aansluiten. Het mag echter niet te strak zitten.
Demping
Bij het landen, tijdens hardlopen, ontstaat een kracht op de voet-knie-heup-rug van drie maal het lichaamsgewicht. De tussenzool moet deze schok opvangen. De hardheid van de tussenzool is daarom gerelateerd aan het gewicht van de loper. Buiten de demping van het materiaal van de tussenzool hebben diverse schoenen nog extra dempingmaterialen, zoals AIR, GEL, Adiprene, etc.
Oude schoenen
Aan uw oude hardloopschoenen kunnen we goed aflezen wat voor een loper u bent.
Slijtage van den buitenzool
Het is normaal als de buitenzijde van de hak slijt. Dit komt omdat men als eerste de buitenzijde van de hak belast tijdens de landingsfase (dit is bij 80% van de hardlopers het geval, de overige 20% landt op de voorvoet of middenvoet). Slijtage over de gehele buitenzijde van de buitenzool geeft aan dat men gesupineerd is geland en heeft afgezet. Slijtage aan de binnenzijde onder de voorvoet geeft aan dat men heeft overproneerd.
Levensduur
De levensduur van de hardloopschoenen wordt gerelateerd aan het aantal kilometers dat men loopt in een jaar. Na 1.000 kilometer is gemiddeld 70% van de demping over. Als richtlijn voor de levensduur van de loopschoenen wordt 1.000 tot 1.300 km aangehouden.
Voor een advies op maat over goede loopschoenen, komt u naar Bob van der Heijden Sport. Neemt u uw oude loopschoenen mee, dat maakt het adviseren nauwkeuriger!